У Миколаєві виявили надзвичайно небезпечну хворобу

14 серпня 2017, 22:53

События на ТК Украина

В ОДА запевняють, що ситуація знаходиться під контролем керівництва облдержадміністрації

У Миколаєві в районі пішохідного Інгульського мосту (Центральний район) виявили холерний вібріон.

Реклама

Як сьогодні повідомила прес-служба Миколаївської ОДА з посиланням на ГУ "Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України", Vibrio cholerea O1 біовар Eltor серовар Ogawa виявлено в пробах води в р. Інгул від 7 серпня.

"Культура підтверджена Одеським протичумним інститутом ім. І. Мечникова. Поки не зафіксовано жодного випадку захворювання серед населення", – підкреслили в ОДА.

За даним фактом у Миколаївській облдержадміністрації відбулася екстрена нарада комісії з надзвичайних ситуацій.

Комісія рекомендувала Миколаївській міській раді заборонити купання і лов риби в акваторії річок Інгул, Південний Буг, Дніпро-Бузького лиману, вжити невідкладних заходів щодо ліквідації місць стихійної торгівлі продуктами харчування, особливо рибопродуктами.

Реклама

У повідомленні наголошується, що Миколаївська обласна інфекційна лікарня повністю укомплектована необхідними медикаментами на випадок поширення хвороби, опрацьована можливість розгортання польового госпіталю на випадок масового захворювання, всі обласні та міські служби переведені в стан підвищеної готовності.

В ОДА запевняють, що ситуація знаходиться під контролем керівництва облдержадміністрації.

*** Холера – це гостре діарейне захворювання, в результаті якого, за відсутності лікування, через кілька годин людина може померти. Збудник холери – холерний вібріон. Джерелом збудника інфекції є людина – хвора або носій вібріонів.

Холера передається тільки фекально-оральним шляхом, частіше при вживанні забрудненої води для пиття, миття посуду, овочів, фруктів, при купанні і т. д., а також через їжу і при побутових контактах. Основним резервуаром є люди і водні ресурси, такі як солонуваті води і гирла річок, де часто відбувається цвітіння водоростей.

Рекомендації ВООЗ для населення щодо попередження холери – три основні правила: піддавати їжу термічній обробці; кип'ятити воду; мити руки.

Реклама

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Реклама

Читайте Segodnya.ua у Google News

Реклама

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти